Bengtskär – meidän suosituin matkakohde

Suomenlahden edustalla, 25 kilometriä Hangosta lounaaseen kohoaa Pohjoismaiden korkein majakka, Bengtskär, 52 metriä merenpinnan yläpuolelle. Majakka sijaitsee Saaristomeren uloimmalla luodolla Pohjoisen Itämeren itäosassa. Saari kuuluu Turunmaan saaristoon ja se on Suomen eteläisin asuttu paikka. Lähin saaristokylä Rosala sijaitsee Bengtskäristä 18 kilometriä pohjoiseen. Rosalassa voi vierailla Viikinkikylässä ja nauttia viikinkilounaan.
Bengtskärin majakka on saaristomeren uhkein ja vaikuttavin nähtävyys, jonka jyhkeät kiviseinät ovat nähneet monet historiamme vaiheikkaat tapahtumat. Heinäkuun lopussa, vuonna 1941 –Hangon ollessa venäläisten hallussa – hyökkäsi 2 aseistettua venekuntaa Bengtskärin majakkaan. Suomalaiset voittivat kuitenkin, kovan ja verisen taistelun jälken, hyökkäävät venäläiset.
Pariisin maailman näyttelyssä vuonna 1900 olivat arkkitehti Florentin Granholmin tekemät Itämeren mahtavin majakan piirustukset näytteillä, mutta vasta höyrylaiva Helsingforsin haaksirikon, tammikuussa 1905 jälkeen Keisarillinen Senaatti myönsi varoja rakentamiseen, ja vuonna 1906 Bengtskärin majakan rakennustöissä ahersi 120 työntekijää. Vuosisadan ajan majakka on ohjannut tuhansia merenkävijöitä turvallisille väylille. Nykyään voidaan kävellä kallioilla, juoda kahvia tai nauttia ruoasta majakassa, ja jopa yöpyä majakassa. Majakka on myös suosittu vihkimispaikka.